De apotheek

Blijf op de hoogte en volg

24 Januari 2008 | Nederland, Amsterdam

De apotheek hier is heel anders dan in Nederland, veel meer handverkoop en een paar recepten per dag. Alles is heel Amerikaans en Frans georienteerd, en ik heb dan vaak ook geen idee wat ik de mensen aansmeer. Ik kijk gewoon vragend naar de apotheker en die wijst dan iets aan wat ik de mensen overhandig. Kennis van zaken ho maar. En dat is wel even wennen hoor. Ik ga ervan uit dat het op den duur wel goed komt met die kennis, maar vooralsnog is het gewoon de apotheker na-papegaaien.

En dan de collega's: hier in Sint Rose is er een Antilliaanse apotheker en een Surinaamse assistente. We praten onderling nederlands, wat wel lekker makkelijk is. Zeker met medische termen. Al hebben we het meer over de leuke dingen des levens, zoals lekker eten, waar uit te gaan, grappige voorvallen en dat soort interessante onderwerpen. Eigenlijk zitten we het grootste deel van de dag te kleppen. En dan houd ik ook nog deze site bij onder werktijd. Heerlijk contrast met de Texelse apotheek waar je het vuur uit je slofjes loopt.
Dan ga ik binnenkort 2 keer per week in de apotheek in Maho staan (vlak bij de golfbaan mam) en daar zal ik alleen met een Franse apotheekster staan, de vrouw van de eigenaar. Ze heeft echt zo'n zwaar Frans accent, ik versta vaak dingen verkeerd. Hebben ze het over the beach, denk ik dat ze het over vrouwtjeshonden hebben. Of over Skittles (die snoepjes Tamaar) of godbetert een shithole, blijkt het schema net opgesteld (schedule). Uiteindelijk begrijpen we elkaar wel hoor, maar het duurt soms even.

Zo, dan ga ik nu weer even lekker nietsdoen. Wachten tot de dag voorbij is. Pffff, zwaar hoor hier ;)

• 24 Januari 2008 - 21:15

Tommy:

Uwer manier van werken siert u ;-)

Gegroet Tommy x

• 25 Januari 2008 - 11:01

Lotte:

hahahaha shithole haha. ik zie een soort alo alo achtige situatie voor me: iet ies iye le clere....ze beum!ze beum! hahaha heerlijk dat je leuke collega's hebt, lekker beppen is wel aan je besteed. ik kan niet wachten op je verhalen over hun verkeringen en andere levensperikelen...is maho een ander dorp? ik zal het even op de kaart opzoeken. heb je vervoer daarnaartoe?
    heb je al gezwommen?
    dikke zoen en veel plezier! Lotte

• 25 Januari 2008 - 11:21

Ben:

Leuk om te lezen Jil!,
    Komt best goed met jou daar!!
    groetjes,
    Ben

• 25 Januari 2008 - 15:58

Tamara:

Nou Yil, ik merk het al. Jij hebt het ontzettend zwaar.
    Eerst het feit dat je een huisje aan het strand hebt met die verdomde palmbomen en dan ook nog tijd genoeg hebben om te zwetsen. Pfieuw.

Heb je het Frengels al flink onder de knie? ;)

Greetz, Tamara

• 25 Januari 2008 - 19:15

Marijke:

te gekke plek hoor waar je zit!!en eet je ook nog lekker daar?pa en ma zijn denk ik alweer op weg naar huis.zit er voor hun alweer op .zijn die apart waar je woont ook te huur voor toeristen?graag informatie!!!!!!

• 25 Januari 2008 - 20:03

Imme:

Ik sluit me helemaal aan bij Lotte, heb je misschien een collega die Rene heet?
    Hoop dat je een gelukkig weekend krijgt wijf en ook om je te zien op den elektieke snelweg. Gisteren te laat en te typsie thuis gekomen. Was met Hes, Martin, Sarah & Lieske uit eten geweest bij Loetje en nu hebben we het sterke vermoeden dat er in minimaal 1 van de 7 flessen wijn alcohol heeft gezeten ;-)
    Liefs Imme

• 26 Januari 2008 - 09:36

Mam:

ik heb op de verkeerde site zitten reutelen.natuurlijk op de naakte gast.kiek maar ff.gaan om 16.00uur in de bus,weer ff nekkie kneusen.Zijn zondag om 17.00 uur thuis.And I say at only wanse.bie happy.mam

• 26 Januari 2008 - 13:13

Tante Zus:

hallo yil, is dat je huisje op de foto??? het weekend weer lekker vrij? groetjes.

• 27 Januari 2008 - 07:58

Roderick :

He yil je chippie is er nog steeds niet.
    Heb je'm per ongeluk naar de gasthuisstr gestuurd?
    Foto's zien er goed.

• 27 Januari 2008 - 11:49

Marijke:

hoi yil
    je ligt vast nog lekker op je bed
    hier is het nu12.45 het zonnetje schijnt ook bij ons maar de temp is iets lager!!!! je ma en pa zijn weer bijna thuis. heb je het nog naar je zin? groetjes van ons allemaal uit den helder

• 27 Januari 2008 - 20:32

Tamara W:

Hoi Yil,
    Volgens mij kom je niet meer terug. Dit is de ideale plek voor je, geen kou meer, lekker relaxed op werk, uitzicht op een blauwe zee ( helaas met wat palmbomen in de weg ).
    Hier regent het bijna elke dag of waait het vrij hard. Geniet ervan.
    XXX Tamara W

• 28 Januari 2008 - 19:31

Mam:

hallo liefie.Hoe is het in warm waterland?Volgens mij heb je het druk.Zo te lezen heb je leuke buren die lekkere dingen maken.Vrijdag ga ik naar het hospitaal om het eerste pootje te laten maken.Ben ik Janneke wielchaire.goed engels hoor!Spring over enige tijd weer over de horden!Kom ik ook even golfen of zo.Lijkt me wel wat.Nou ei spieke joe egen.mam

• 29 Januari 2008 - 07:59

Lotte:

he yil,

wat is je gmailadres ook alweer?
    groetje, lotte

• 29 Januari 2008 - 17:48

Opa Schade:

Ik ben bij Jacqueline te eten,we zijn vanmiddag bij Miranda op ziekenbezoek geweest in Den Helder.Ze is geopereerd aan haar galblaas.Nu net jouw site gezien,dus hier even een reactie van opa.
    Het gaat je goed,en hoop dat je het naar je zin hebt!
    Ook de groeten van de rest hier!!