Cultuurverschillen - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van yil - WaarBenJij.nu Cultuurverschillen - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van yil - WaarBenJij.nu

Cultuurverschillen

Blijf op de hoogte en volg

10 Maart 2008 | Nederland, Amsterdam

Gisteravond naar de laatste avond van het Heineken-festival geweest. Er waren zeilraces en gratis entertainment. Als uitsmijter stond Shaggy-it wasn't me- op het programma. Daarvoor zaten verschillende acts, waaronder ook de lokale dansmariekes genaamd the Rebels. De naam eigenlijk zegt al genoeg; ze hadden nihile kleding aan en de danspassen bestonden voornamelijk tegen elkaar aan rijden en suggestieve heupbewegingen. Het -vnl. mannelijke- publiek vond het natuurlijk schitterend. Vooral de choreografie van de slang (in een rijtje achter elkaar staan, been over je voorgangsters heup slaan en draaien met die heupen) deed het goed. Al hoorde ik achter me een engelsman zeggen: het zal je dochter maar zijn. Ik schatte de meisjes inderdaad niet ouder dan 15.
Uiteindelijk met de bus naar huis gegaan. Omdat het nogal druk was zat Ro voorin en werd ik achter in de bus ingeklemd tussen 2 aangeschoten Jamaicaanse mannen. Waarvan er eentje als openingsvraag had " are you married?". Het leek mij heel verstandig om dat bevestigend te beantwoorden. Dat weerhield hem er niet van te vragen of ie even aan me mocht zitten. Met hoge verontwaardigde stem "Nooooooooo" geantwoord. Dit heeft zich drie keer herhaald. Hij rook vooral zijn kans toen het licht in de bus uitviel, zodat mijn "echtgenoot" Roderick het niet zou zien. Tussen de pogingen door zat ie tegen me aan te sissen, wat een blijk van waardering schijnt te zijn. En maar stoere verhalen met zijn vrienden uitwisselen over grote geslachtsdelen. Ook zou hij graag de mijne willen zien....Tuuuuurlijk, hier midden in de bus, lijkt me een prima plan. Hahaha. Toen hij doorhad dat het toch echt niet ging lukken is hij van plaats veranderd om iemand anders in te palmen. Bij het uitstappen kreeg ik nog een bemoedigende klap op de kont...Ik begin er al helemaal gewend aan te raken. Moest er om grinniken. Vond het minder intimiderend dan die keer dat ik een handdoek over mijn hoofd op het strand had liggen en er iemand de hele tijd om me heen liep te sissen en vunzige taal liep uit te slaan. Die was echt irritant en vasthoudend. Ik heb al wel geleerd dat negeren hier geen uitwerking heeft. Je moet daadkrachtig optreden, dat werkt goed. Al doende leert men...

• 10 Maart 2008 - 22:37

Imme:

Hee ingeburgerde eilander you! Hoe gaat het? Wat een gedoe dat gesis. Wel lekker dat je weet hoe je de mannen aan moet pakken wijf. Heb je van The Rebels nog meer leuke danspassen geleerd?
    Spreek u snel,
    liefs Imme

• 11 Maart 2008 - 21:14

Lotte:

hee wat leuk om weer iets van je belevenissen te horen daar. getver wat een engerds. gelukkig dat je broer ook in de bus zat. geeft toch een prettig gevoel denk ik. is het zo'n op seks belust maatschappij daar? of zijn het alleen de dronken mannen?

groetjes lotte

• 12 Maart 2008 - 14:10

Marike:

He Yil,
    Wat gezellig dat je broer bij je is. Weet hij precies waar je het allemaal over hebt. Zijn de meiden naar hem toe ook zo voortvarend? Heb net de foto's even bekeken: is dat nu die boerman? Het stormt hier. René waait zo ongeveer weg van het strand af. Maar het is een bikkel he, ze gaan er nog steeds voor om met Pasen open te zijn. Heb er wel weer zin in. Helemaal nu Imme ook naar het eiland komt. Gezellig hoor.
    Ze zijn druk bezig de bioscoop aan het verbouwen. Het wordt nog gezelliger op de buurt. Straks kunnen we gewoon in de winter in de serre pimpelen.
    Later Mariek

• 14 Maart 2008 - 20:08

Marijke:

hoi yil hoe is het daar? heeft ro al wat lekkers voor je gebakken ?en de vriezer vol met hollands brood toch wel handig he z,n broer die bakker is!!!!ro wil zeker ook wel blijven!!groetjes en hou je taai hoor!!1

• 15 Maart 2008 - 09:10

Tamara:

He meid, je maakt wat mee met die sissende types die je maar op de kont willen slaan en je punani willen zien. ;)
    Goed dat je kordaat tegen ze optreedt. En mocht een daadkrachtig "nee" niet helpen, dan kun je ze altijd nog een vriendelijk knietje in hun noten geven. Paar minuten stilte gegarandeerd. :P

Fijn voor je dat Ro er nog is en dat Bram binnenkort weer komt. Zo heb je altijd een vent om je heen die de echtgenoot uit kan hangen. ;)

See ya, Tamara xxx

p.s. Heb je dat gesis al overgenomen?

• 19 Maart 2008 - 19:08

Martine:

Dag Yil, fijn om weer wat van je te horen meid! Je begint al aardig in te burgeren, begrijp ik uit de verhalen.
    Begint u al wat bruin te verkleuren of heeft het witte velletje nog steeds de overhand. De verjaarsdag van Tycho was gezellig en druk, maar evengoed onze Yil gemist, maar wees niet getreurd Hester wqas er ook niet.
    Dikke Kus

• 22 Maart 2008 - 18:20

Mam:

Als je hier was had je het koud!het sneeuwt en het koeit van de wind.bij jou was het aangenamer.

• 22 Maart 2008 - 22:19

Imme:

Nog 1 nachtje slapen HOERA!

• 24 Maart 2008 - 18:58

Mam:

Het loeit van de wind!De k zit erg dicht bij de l.Dat sissen hebben ze van die Lizzards.Ik zou terug sissen of mogen vrouwen dat niet???????

• 26 Maart 2008 - 21:30

Tamara:

Ik zou gewoon een cappucinogeluid produceren met je keel en dat je er dan ook psycho bij kijkt (Gggggggggggggggggggggg en dan heel luid). Probeer maar eens, het gaat van zelf.
    Wellicht dat ze dan hard weglopen. ;)

Alles goed daar verder?

Doei, Tamara

• 29 Maart 2008 - 10:58

Els:

ga niet in op bovenstaande maar moet wel lachen om jouw manier van schrijven. Leuk hoor Yil,veel plezier daar in de warmte. Groeten vanaf een winderig maar nu (even) zonnig Texel maar... warm is anders!!! groetjes van ons hier op de Koningshoeve

• 29 Maart 2008 - 13:11

Marike:

Wat een verrassing Ro stond net voor de deur en nog wel met een cadeautje voor Tess. Super schattig. Ik zie haar al gaan over het strand van de zomer. Ha ha.
    Dankjewel. Lief van je.
    Ro heeft me weer helemaal op de hoogte gebracht van alle ontwikkelingen. Was helemaal langs me heen gegaan dat de buurman uit het vliegtuig nu echt menus is. ZIjn er een keer sappige details, mis ik ze weer. Wel super leuk man. Mail is een foto. Ben natuurlijk erg benieuwd.
    Ben vanochtend als een achterlijke door het huis gegaan. Ro trof me dan ook aan met een verhit hoofd, de vloer boenend in mijn badjas. Ach ja.
    Het lijkt heerlijk weer buiten. Het zonnetje schijnt. Ik moest maar eens naar buiten.
    Spreek je.

• 01 April 2008 - 20:28

Martin:

Namens Tycho bedankt voor de prachtbloes. Je "man" kwam hem brengen.

Paal 12 is hier weer open das een mooie gelegenheid voor de outfit. Nu nog een graad of 20 er bij... Hoor ik jou niet over klagen.

Respect voor wat je doet en geniet er van.

Sawadee Martin

• 03 April 2008 - 17:55

Oom Gerben Joure.:

Yil denk daar goed op je zelf,Kom net uit het ziekenhuis, reageer later verder.
    Hoop dat je het daargoed naar de zin hebt. In elk geval mooi weer.
    Groetjes uit Joure
    Tante Zus en Oom Gerben.